Biblioteksjef Eli Wilhelmsen i Ullensaker mener det er viktig å gi barn og unge litterære opplevelser. Under festivalen blir det forfatterbesøk  med Camilla Kuhn, Gudrun Skretting og Hasse Hope. I tillegg byr Ullensaker bibliotek på trylleshow, teddybjørndag og lesestunder. De litt eldre kan blant annet glede seg til bokbad med Kjartan Fløgstad og lyrikkmøte med Martin Svedman på poesibussen. Vi tok en prat med Eli.

Martin Svedman /  Foto: © Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

Kan du fortelle litt om årets festivalprogram i Ullensaker?
Ullensaker bibliotek har et variert program for alle aldersgrupper. Vi ønsker at barn og unge skal ha gode opplevelser i seg selv, og som inspirasjon til egenaktivitet og til læring.

Det samme gjelder for voksne. Programmet er allsidig sammensatt med både en lokal forfatter og rikskjente. Det blir også musikalske innslag. Har lyst til å trekke fram Poesibussen! Vi har vært så heldige å få fylkesbibliotekets bokbuss som i festivaluka også er en poesibuss. Den skal stå hos oss fredag 25.10. kl. 13.00.

Hvilken betydning har festivalen for Ullensaker bibliotek og befolkningen i kommunen?
Vi er helt sikre på at innbyggerne setter pris på litteraturfestivalen. Festivalen har nå «satt» seg, og det er mange folk med litterære interesser i kommunen. Ikke minst synes vi det er viktig å nå barn og unge. Gode opplevelser er en inspirasjonskilde til egenaktivitet og til nytte – også til læring.

Er det i år noen av de andre bibliotekenes arrangementer du synes ser ekstra spennende ut – og vil trekke fram?
Det er vanskelig å trekke fram enkelte arrangement. Alle bibliotekene arbeider godt med å lage program som kan være til glede for befolkningen. Imidlertid ser det ut til flere har planlagt at bokbad i år. Det er flott. Noen av bibliotekarene i fylket har gode egenskaper i bokbading, og har også utviklet egen kompetanse i denne sjangeren. Vi skal også ha bokbad i Jessheim: Kjartan Fløgstad i samtale med Monica Blegvad fra Nittedal bibliotek, det gleder vi oss til!

Her finner du festivalprogrammet i Ullensaker: www.litteraturfestivalen-akershus.no/program2019/?category=Ullensaker+bibliotek

Translate »