Velg en side
okt
23
man
UNG POESI MED FORFATTER MORTEN LANGELAND @ Ås bibliotek
okt 23@10:00-11:00

Alle har vi bilder av hva poesi er, og etter mange skoleår med norskundervisning, kan dikt fremstå som nokså, ja, kjedelig. Men hva skjer når vi får møte ulike typer poesi vi ikke engang har forestilt oss muligheten av? I dette verkstedet får deltagerne møte diktuttrykk som garantert vil overraske, og de skal prøve sine egne poetiske evner.

Her er det lov å skrive på spøk, for ikke å si å kødde. Ikke bare er det lov, det er meningen. Poeten Morten Langeland (f. 1976) og litteraturhuset House of foundation i Moss står bak verkstedet. Langeland debuterte i 2012 med den kritikerroste diktsamlingen Æ æ å, og har siden utgitt Bavian og Den egentlige kommunen. Han skriver litteraturkritikk i Klassekampens Bokmagasin og inngår i redaksjonen til forlaget H//O//F. I 2016 vant han Stig Sæterbakkens minnepris.

 

okt
24
tir
Hvem banker? – syngespill om reformasjonen @ Nordby bibliotek
okt 24@10:00-10:30
Hvem banker? - syngespill om reformasjonen @ Nordby bibliotek | Akershus | Norge

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther spikret opp sine 95 berømte teser på Slottskirkedøren i Wittenberg. Lyden av hammerslagene kan ennå høres – reformasjonen påvirket kirke, historie, kultur- og samfunnsliv. For å markere dette vil Kroer, Nordby og Ås menighet fremføre et lett tilgjengelig syngespill, skrevet av Tore Thomassen. Spillet er skrevet for ungdom, men kan ses av alle som ønsker det. Forestillingen spilles kl.10, 11 og 12.

 

BOKBAD MED IDA HEGAZI HØYER @ Ås bibliotek
okt 24@12:00-13:00

Hvordan måler du deg selv? Er det i forhold til andre, til omgivelsen? Eller følger du din egen indre standard?

Med sine sterke historier og moderne språk, er Ida Hegazi Høyer (f. 1981) blitt et viktig navn blant yngre norske forfattere. Høyer debuterte i 2012 med romanen Under verden. Siden har hun utgitt en roman i året: Ut (2013), Unnskyld (2014) og Fortellingen om øde (2015), og Historier om trøst (2016), en novellesamling om uromantiske forhold fulle av kjærlighet.

For romanene Under verden og Ut ble Høyer tildelt Bjørnsonstipendet 2014. For romanen Unnskyld vant hun EU’s litteraturpris. Våren 2015 ble Høyer kåret til en av Norges ti mest lovende unge forfattere av Morgenbladet. Fortellingen om øde ble nominert til NRK P2-lytternes romanpris samt Årets beste bok av Natt & Dag.

Olga Skrinde fra Fylkesbiblioteket i Akershus er bokbader.

Ida Hegazi Høyer. Foto: Paal Audestad

 

 

Tirsdagsfilmen for barn og unge @ Nordby bibliotek
okt 24@14:45-16:30
Tirsdagsfilmen for barn og unge @ Nordby bibliotek | Akershus | Norge

Vi setter på en film som passer for skolebarn i vårt flotte kinorom og serverer popcorn så lenge lager haves. Gratis, selvfølgelig.

okt
26
tor
Eventyrstund med Anja @ Nordby bibliotek
okt 26@10:15-10:45
Eventyrstund med Anja @ Nordby bibliotek | Akershus | Norge

Anja tuller, tøyser og forteller for barn i barnehagealder. Velkommen!

FORFATTERSAMTALEN: SELMA LØNNING AARØ OG WENCKE MÜHLEISEN @ Ås bibliotek
okt 26@13:00-14:00

Møt forfatterne Selma Lønning Aarø og Wencke Mühleisen i samtale om sine nyeste romaner, henholdsvis Hennes løgnaktige ytre (2016) og All gjeldende fornuft (2017).

Velkommen til en samtale om brevromanen som form, desperasjon i henvendelsen og om kvinneskikkelser fra ulike tider. Selma Lønning Aarø (f. 1972) debuterte i 1995 med Den endelige historien, vinner av Cappelens konkurranse for beste debutroman. Aarø har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet både for voksne og barn. Hennes hittil siste roman, Hennes løgnaktige ytre om forfatteren Anna Munch (1856-1932) fikk strålende kritikker. Selma Lønning Aarø har i en årrekke vært spaltist i Dagbladet og Klassekampen og er kjent for sin selvironiske og humoristiske stil.

Wencke Mühleisen (f. 1953) har gjennom et helt liv markert seg som en aktiv deltaker i samfunnsdebatten, både som performancekunstner og kjønns- og medieforsker. Hun debuterte som romanforfatter med Jeg skulle ha løftet deg varsomt over i 2011, og i 2015 kom Kanskje det ennå finnes en åpen plass i verden. Årets bok, brevromanen All gjeldende fornuft har mottatt strålende kritikker fra et samlet anmelderkorps.

Forfattersamtalen gjennomføres i samarbeid med Norsk Forfattersentrum.


 

okt
28
lør
Eventyrstund med Anja – og en geit @ Nordby bibliotek
okt 28@12:00-12:30
Eventyrstund med Anja - og en geit @ Nordby bibliotek | Akershus | Norge

Anja dramatiserer og forteller. I dag handler det om å telle, og om en geit. Velkommen!

MINI-RIM-RYTME-MASKIN MED MARTINE JOHANSEN @ Ås bibliotek
okt 28@12:00-13:00

SLAM!poesi-workshop for de små.

Vi lager mikropoesi – der både diktene og poetene er korte. Sammen med Martine leter vi etter fine rim, leker med rytme og musikk. Vi gjennomføre skriveaktiviteter som de små kan ta med hjem og gjøre igjen. Vi skriver og øver inn egne dikt. 

Martine Næss Johansen (f. 1990) er fra Oslo. Martine er redaktør for Oslo Poesisentrum, styremedlem i Slamkollektivet og en aktiv slampoet – med bred erfaring som kursholder fra bl.a. UKM, biblioteker og skoleoppdrag.  Hun har skrevet romanen Hvite jenter kan ikke synge blues (2015).

Leve gammaldansen! Kjelland leser og Springar’n danser @ Nordby bibliotek
okt 28@13:00-14:00

Leve Gammaldansen! Rebecca Kjelland leser høyt fra sin kritikerroste diktsamling av samme navn og Folkedanslaget Springar’n tar henne på ordet og danser og spiller gammaldans for oss. Den som vil får mulighet til å svinge seg i dansen sammen med Springar’n, lover de.

Rebecca Kjelland (f.1983) har utgitt tre diktsamlinger: Akkorda under fluktlinja (2007), Leve gammaldansen! (2011) og Ute av skog (2013). I 2015 ble hun kåret som en av Norges 10 fremste forfattere under 35, en ærefull utvelgelse som Morgenbladet sto for.

Folkedanslaget Springar’n består av dansere fra Follo. De er en godlynt flokk som deltar på stevner og danser hvor det er plass – som her på biblioteket. Med seg har de trekkspiller Michael Furulund fra Enebakk.

Folkedansere på platting

Folkedanslaget Springar’n

Translate »
Click to listen highlighted text!