Velg en side
okt
21
lør
ÅPNING AV LITTERATURFESTIVALEN OG UTSTILLINGEN «SAMSANG» @ Oppegård bibliotek
okt 21@12:00-okt 29@15:00

Velkommen til Litteraturfestivalen 2017  «Språk og identitet», 21.-29. oktober. Bli med på et dypdykk i språkets verden på jakt etter dets betydning for identiteten vår. Alle arrangementene er gratis. På grunn av begrenset plass bør du likevel oppsøke biblioteket og ta med deg billetter til det du vil få med deg. Lørdag 28. oktober anbefaler vi full pakke, men du kan også velge deg ut enkeltarrangementer. Arrangementene er støttet av Fritt Ord.

Utstillingsåpning 21. oktober kl 12.00. Gjennom ord og bilder viser utstillingen «Samsang» hvordan det kan føles å være funksjonshemmet, ha et funksjonshemmet barn og litt om søskenforhold. Ellen Linde-Nielsen viser malerier og tegninger, sterkt cp-rammede Irene Amundsen viser sine malerier. Tordis Ørjasæter lanserer sin nye bok om temaet i forbindelse med åpningen av utstillingen. Arr.: Biblioteket – Litteraturfestivalen i Akershus. Utstillingen står til 5. november.


(Ellen Linde-Nilsen)

okt
27
fre
UNGDOM OG SPRÅK
okt 27@12:00-14:00

Å være ungdom er å forsøke å finne seg selv. Språket er en viktig identitetsskaper vi bruker både bevisst og ubevisst for å vise hvem vi er og hvem vi hører sammen med.

Ingunn Ims har bidratt til den populære språkutstillingen «Oslo sier. Språk i byen» og den landsdekkende undersøkelsen «Rom for språk?» høsten 2015, som gir innsikt i hvordan elevenes flerspråklige kompetanse forvaltes i skolehverdagen. Tommy Sørbø er forfatter, kunsthistoriker og dramatiker.

Alle arrangementene er gratis. På grunn av begrenset plass bør du likevel oppsøke biblioteket og ta med deg billetter til det du vil få med deg.
Lørdag 28. oktober anbefaler vi full pakke, men du kan også velge deg ut enkeltarrangementer.

Arrangementene er støttet av Fritt Ord.


Foto: Nadia Frantzen

okt
28
lør
FILMVISNING «DEN NORSKE ISLAMISTEN»
okt 28@11:30-12:30

Våren 2017 ble Adel Khan Farooqs dokumentarfilm «Den norske islamisten» vist på NRK Brennpunkt. Over flere år intervjuet han Ubaydullah Hussein og kom svært tett på ham. Filmen viser blant annet hvordan Hussein rekrutterte norsk ungdom til tjeneste for IS i Syria.

Adel Khan Farooq . Foto: Øistein Norum Monsen

SAMTALE OM SPRÅK OG IDENTITET
okt 28@15:00-16:00

Dagen avsluttes med en samtale ledet av litteraturviter Maria Alnæs hvor Kristin Fridtun og Toril Opsahl deltar. Hva gjør språket med oss? Hvordan vil språket utvikle seg?

Fridtun er skribent og sakprosaforfatter. Blant mye annet ivrer hun for at pronomonet «hen» skal inn i dagligtalen, fordi for mange kan både «hun» og «han» være feil.
Opsahl er språkforsker og blant annet kjent fra Språkteigen i NRK radio.

Alle arrangementene er gratis. På grunn av begrenset plass bør du likevel oppsøke biblioteket og ta med deg billetter til det du vil få med deg.
Lørdag 28. oktober anbefaler vi full pakke, men du kan også velge deg ut enkeltarrangementer.

Arrangementene er støttet av Fritt Ord.


Foto: Silje Krager

Translate »
Click to listen highlighted text!