ons
23
okt2019

17:30

Hvor: Asker bibliotek

Visningen er en del av FN-dagen og er åpen for alle. Etter filmvisningen vil regissøren Mats Grorud dele erfaringer fra arbeidet med filmen og oppholdet i Libanon, samt være tilgjengelig for spørsmål fra publikum.

Animasjonsfilmen «Tårnet» er en veldig varm og innsiktsfull historie om Wardi, en elleve år gammel palestinsk jente, og hennes slektninger og naboer som bor i en flyktningleir i Libanon. Deres aller største ønske er å ha et normalt liv og å reise tilbake til sitt gamle hjemland, Palestina. Men det er mye som skal til for at det skjer, for FN-resolusjoner og menneskerettighetserklæringer ser ikke ut til å ha like stor betydning i den virkelige verden som vi liker å tro, og gjelder ikke for alle.

Filmen er basert på sanne historier fortalt av virkelige mennesker som den unge norske filmskaperen Mats Grorud møtte da han bodde i en flyktningleir i Beirut i Libanon. Mats Grorud har utdanning fra Høgskolen i Volda og utlandet, og har tidligere regissert flere kortfilmer. Grorud driver sitt eget animasjonsbyrå Nubbsjangs Productions.

(Aldersgrense – 9 år, 76 min)

Foto: Merete Haseth

Category  Asker bibliotek

Last ned arrangementet til din kalender

Tilbake til oversikt program

Translate »