tir
22
okt2019

12.00 til 13.00

Hvor: Ullensaker bibliotek, Jessheim

Pris : For inviterte skoleklasser

I film og i spill brukes musikk til å sette en stemning. Til å hjelpe oss seere med å vite hva vi skal føle: for eksempel frykt eller glede, om vi skal le eller gråte eller… ja hva som helst, egentlig.

Bøker, derimot, kommer vanligvis «som de er», og ordene må klare seg på egenhånd. Forfatteren bruker ord for at leseren skal føle, og leseren lever seg inn i historien med utgangspunkt i seg selv og sine egne erfaringer.

Gudrun Skretting har skrevet en hel roman, uten en eneste tone i. Enda hun er musiker. Likevel har hun med seg piano når hun leser og forteller fra komedien "Anton og andre uhell." For oppleves teksten annerledes hvis vi legger musikk til? Og hva skjer hvis vi spiller noe annet? Kan musikken lure oss?

Produksjonen tar sikte på å la elevene erfare hvordan både ord og musikk påvirker fantasien vår, og bevisstgjøre dem på virkemidler de til en hver tid omgis og påvirkes av. I tillegg søker den å øke elevenes leselyst gjennom en god litteraturopplevelse – med lave skuldre og mye humor.

Teksten er hentet fra Den kulturelle skolesekken i Akershus.

Category  Ullensaker bibliotek

Last ned arrangementet til din kalender

Tilbake til oversikt program

Translate »