lør
26
okt2019

14.00 til 15.00

Hvor: Lørenskog bibliotek

Antologien Å kysse en ørken å rysse en myr består av tretten tekster skrevet av tretten fribyforfattere som bor i Norge. Det blir opplesing av dikt på orginalspråk og norsk oversettelse, og musikalske innslag. Bidragsytere: Johanne Fronth-Nygren og Fatemeh Ekhtesari leser, og Benyamin Farnam leser egne dikt og spiller setar.

Slampoet Marius Abrahamsen opptrer. Abrahamsen gikk til finalen i Norske talenter i 2017. I 2018 ble han Norgesmester i slampoesi.

Poesibussen besøker 10 folkebibliotek i løpet av Litteraturfestivalen. Prosjektet er støttet av bokåret 2019.

Forlaget skriver dette om boka:

Denne boka har sin begynnelse i Aserbajdsjan, Egypt, Irak og Eritrea, i Syria, Libya, Tsjetsjenia og Iran. Med seg har den erfaringer som ligger fjernt fra den norske hverdagen: å ikke være trygg i eget hjem, å ikke få tenke høyt eller få elske den man vil, å måtte forlate livet sitt for å berge det. Men med seg har den også fortellinger om det vi alle har til felles: uregjerlige lyster, brå gleder og sårbarhet i møte med fødsel, kjærlighet og død.

I denne antologien presenteres oversatte tekster av tretten fribyforfattere som har kommet til Norge fordi de er forfulgt i hjemlandet: Montaser Abdelmawgood, Haile Bizen Abrha, Manal Al-Sheikh, Sanaa Aoun, Ahmedur Rashid Chowdhury, Fatemeh Ekhtesari, Islam Elsanov, Ashur Etwebi, Benyamin Farnam, Ali Haydar, Mehdi Mousavi, Gunel Movlud og Nawzat Shamdeen.

 

Category  Bibliotekbussen Lørenskog bibliotek

Last ned arrangementet til din kalender

Tilbake til oversikt program

Translate »