lør
27
okt2018

NM i Litteraturformidling.

12.00 til 18.00

Hvor: Lørenskog hus

Pris Gratis

NM er et konkurransedrevet publikumsarrangement hvor det blir utdelt gull, sølv og bronse til de beste litteraturformidlerne. Vinnerne kåres av en profesjonell jury. I tillegg deles det ut en publikumspris.

Konferansier for dagen er Liv Guldbrandsen, og juryen ledes av Hannah Wozene Kvam. På scenen vil rundt 15 deltagere stå klare til å konkurrere, og det blir gjensyn med flere tidligere deltagere. Årets obligatoriske formidlingstekst er novellen "Fru Berg" av Ingvill Rishøi. I andre runde er det en selvvalgt tekst som gjelder. Juryen ser på helheten i formidlingen når de skal bedømme deltagerne. Dette er fjerde gang NM arrangeres.

NM i litteraturformidling handler om å spre leseglede og vekke følelser. Gjennom å gi scenen til noen av landets beste formidlere, er målet og skape bevissthet om litteratur og formidling – og om bibliotek som formidlingsarena.

NM i litteraturformidling et helt åpent og gratis publikumsarrangement. Både heiagjengen, besserwissern og stolte tanter er velkomne. Det vil bli salg av forfriskninger av ymse slag. NM i litteraturformidling er et samarbeid mellom Lørenskog bibliotek og Fylkesbiblioteket i Akershus, og er støttet av Kulturrådet.

NM i litteraturformidling ble første gang arrangert i 2012 og det var Aust-Agder bibliotek- og kulturformidling som hadde ideen og stod for arrangementet.  Aust-Agder arrangerte NM også i 2014, før de sendte stafettpinnen til Akershus, og Lørenskog. Høsten 2016 ble NM arrangert i Lørenskog hus gjennom et samarbeid mellom Fylkesbiblioteket i Akershus og Lørenskog bibliotek.
NM 2016 ble støttet av Norsk kulturråd. Det var kulturrådets direktør, Kristin Danielsen, som offisielt åpnet arrangementet.  \

Category  Lørenskog bibliotek

Last ned arrangementet til din kalender

Tilbake til oversikt program

Translate »