ons
24
okt2018

Et besøk fra fra framtiden - en flyktning fra 2045. Kanskje er det en advarsel, kanskje et rop om hjelp, kanskje et håp.

10.00 til 11.00

Hvor: Ullensaker bibliotek, Kløfta

Pris Gratis. For inviterte skoleklasser.

Hva om vi er de neste som må flykte? Om nordmenn snart er de ingen har plass til å ta imot, vi koster for mye, kan ikke språket, kommer ikke i jobb, har dessuten ingen oppdragelse og flørter med lokalbefolkningen som om vi var likeverdige. Hva om alt dette egentlig har skjedd allerede – og de fleste av oss er døde for lengst?
            
Framtid på flukt forteller historien til Sarah, en norsk ungdom som var fjorten år i 2019. Gjennom slampoesi får elevene høre historien om hvordan hun oppdager at Norge ikke er usårlig og at alt hun har lært å stole på kan bryte sammen. Hun og familien må bruke alle ressursene sine, alle kontaktene, alle pengene, for å komme seg ut. Men ute er det ingen som tør eller vil ta imot norske flyktninger. Det er som om vi ikke betyr noe for noen lenger, som om vi ikke er noen lenger. Og mye, mye verre er det for alle som ble igjen.
Finnes det likevel håp?

Framtid på flukt er en inspirasjonsforestilling for ungdomstrinnet. Forestillingen skal både gi elevene innsikt i hva det innebærer å måtte flykte for livet, og inspirere dem til å skrive seg selv inn i problemstillinger og erfaringer som akkurat nå gjelder andre enn dem selv.

Guro Sibeko (1975) går gjennom verden med begge knyttnevene inni munnen for ikke å rope slagord til vaktmesteren og visdomsord til naboen og rare, fine ord til mannen på butikken. I stedet hoster hun ordene opp når hun kommer hjem, kaster dem på varmen og smir dikt av dem, poesi om knyttneveslag og normalitetsjag, om politiske væromslag, om å jage krøtter, om å være på flukt, å gå i stim og om røtter. Levd liv, på rim og verseføtter.

Produsert av DKS Akershus og Turnéorganisasjonen (Hedmark)
”Framtid på flukt” er støttet av Turnéorganisasjonen, Dks Akershus, Litteraturbruket – Norsk Forfattersentrum og FRITT ORD.

Foto: Lars Opstad, Kulturtanken.

Category  Ullensaker bibliotek

Last ned arrangementet til din kalender

Tilbake til oversikt program

Translate »