I år er det et fantastisk spennende festivalprogram, hele fylket sett under ett, sier formidler og bibliotekar ved Nes bibliotek , Elisabeth Kjensli Johansen. I Nes er alt klart til festival og vi har snakket med Elisabeth om deres festivalprogram.


Hva skjer på Nes bibliotek under litteraturfestivalen?

Vi har forsøkt å lage et variert program, uten noen spesiell profil,  men der tekst og bilde står i sentrum. Vi er så heldige å få Lise Myhre på besøk på åpningsdagen. Hun skal intervjues av Ragnhild Malfang. Og så vil det være en salgsutstilling med originale Nemi-striper hele uka. Skoleklasser får mulighet til å besøke utstillingen med omvisning. Det vil være omvisning for alle to kvelder.

Ellers åpner og avslutter vi festivalen med arrangementer for barn. Det blir Tambar-eventyrstund den første lørdagen og tegnekurs den siste lørdagen. Deltagelse er et stikkord denne uka, med lesesirkel og møte med forfatter Brit Bildøen på mandag og litteraturquiz med forlagssjef Anne Gaathaug på tirsdag kveld.

Torsdag kveld blir det fokus på krim i bokbadene med debutanten Helen Flood og veteranen Anne Holt. Fredag formiddag vil forfatter Marie Landmark, bosatt i Nes, dykke ned i tekster som på ulikt vis har satt spor hos henne

Hvilken betydning har litteraturfestivalen for biblioteket og befolkningen i Nes?
Nes kommune hadde i flere år før Litteraturfestivalen i Akershus tok form, ekstra fokus på kulturlivet i akkurat uke 43.  At Litteraturfestivalen i Akershus nå har befestet sin stilling er veldig fint for fokuset på litteratur både lokal og regionalt.

Til tross for at Nes bibliotek legger vekt på arrangement og litteraturformidling hele året, er det viktig og flott at fokuset blir spisset akkurat denne uka og at arrangementene er mer synlige i media og for folk flest.

Elisabeth Kjensli Johansen


Er det i år noen av de andre bibliotekenes arrangementer du synes ser ekstra spennende ut og vil trekke fram?
Det er vanskelig å trekke fram noen i dette store mangfoldet. Publikum er heldige som har muligheten til å treffe så flotte forfattere i sitt nærområde. Jeg vil kanskje, hvis jeg absolutt må, trekke fram Fartein Horger og Fløgstad som spesielt spennende. Ellers skulle jeg gjerne fått med meg Third Culture Kid på, barnebokbadene og podkastkurs.

Her kan du se festivalprogrammet til Nes bibliotek.

 

Translate »