Marianne Andresen, ansvarlig for voksenarrangementer på Bærum bibliotek, kan fortelle om et særdeles spennende og variert festivalprogram. Det blir forfattermøter, flerspråklig eventyrstund, podkastkurs og mye mer. Marianne synes også det helhetlige programmet for festivalen er ekstra sterkt i år og trekker fram Festkveld for Bringsværd på Vestby bibliotek som et høydepunkt.

Foto: Journalist Tine Eide holder podkastkurs

Hvilke arrangement har dere i Bærum under årets itteraturfestival?
Vi er fem bibliotek i Bærum og hos oss skjer det mye under festivalen! Vi håper alle finner noe av interesse i programmet vårt. Jeg kan trekke frem Dialogmøte med Shazia Majid. Med utgangspunkt i hennes bok «Ut av skyggene» om innvandrerkvinner i Norge og deres liv, vil det bli debatt og samtale om dette temaet. Det blir podkastkurs i vårt nye Studio 44. Her vil du lære om prosjektutvikling, samt tips og triks for å starte din helt egne podkast. Dette er starten for Studio 44 og vi gleder oss veldig til å vise dere alt vi kan finne på her. Vi har invitert en rekke forfattere til oss denne uken, så her har du mulighet til å treffe Sissel Gran, Hege Duckert, Lars Petter Sveen og Per Anders Todal. For de aller minste blir det blant annet både babydans og flerspråklig eventyrstund.

Hvilken betydning har festivalen for Bærum bibliotek og befolkningen i kommunen?
Vi har selvfølgelig arrangementer gjennom hele året, men å være del av en festival gir oss mulighet til gi litt ekstra til publikum og få vist oss frem utover Bærums grenser. Vi har lagt noen av sesongens mest spennende arrangementer til akkurat denne uka, fordi vi vil også vise en støtte til festivalen.

Er det i år noen av de andre bibliotekenes arrangementer du synes ser ekstra spennende ut – og vil trekke fram?
Det er vanskelig å plukke ut noe! Jeg synes programmet for festivalen er spesielt sterkt i år. Gøy å se at både store og små bibliotek er med. Her er det mange fantastiske opplevelser som venter på sitt publikum. Må jeg trekke frem noe er det «Festkvelden for Bringsværd» på Vestby bibliotek. Her skal blant annet Liv Gulbrandsen samtale med 80 års jubilanten Tor Åge Bringsværd. Det blir en fest. Ingen tvil om det!

Her finner du Bærums festivalprogram: https://www.litteraturfestivalen-akershus.no/program2019/?category=B%C3%A6rum+bibliotek

 

 

Translate »